Forchetta Matta logo

Speciality Bergamotu: 100% Šťávy a marmelády

Publikováno: 06.05.2020

Forchetta Matta ® má pro Vás speciality z BERGAMOTU!

BERGAMOT (Citrus bergamia) je stálezelený strom, který kvete i v zimě a zdobí ho krásné bílé voňavé květy.

Název pochází ze jména italského města Bergamot.

Citrus Bergamot pochází z italské jižní Kalábrie, kde se pěstuje 85% celosvětové produkce, protože právě v Kalábrii jsou pro pěstování Bergamotu ty nejlepší klimatické podmínky, vlivem unikátního mikroklima Jónského a Tyrhénského moře.

Bergamot je považován za nejzdravější ze všech citrusů, jako zázrak a dar přírody. V Itálii o něm říkají: Bergamot je zelené zlato Kalábrie, Bergamot je ovoce zdraví, Bergamot je pokladem Itálie, Bergamot je nepřítelem cholesterolu!

Bergamot je předmětem celé řady lékařských studií, publikací a výsledky studií týkající se přínosu bergamotu pro zdraví jsou celosvětově známé.

CO BERGAMOT OBSAHUJE?

Bergamot se díky svému složení hodí při redukčních dietách, obsahuje pouhých 80% vody, zbytek kyselina citronová, cukry (fruktoza, glukoza, sacharóza), proteiny, vláknina, flavonoidy, vitamín C, B1, B2, E a A , PP, pektin a terpeny. Bergamot je bohatý na minerální soli důležité pro ogranizmus jako magnezium, sodík, draslík a kalcium, esenciální aminokyseliny a také je bohatým zdrojem polyfenolů.

NAŠE PRODUKTY:

 

  • 100% BERGAMOTOVÁ ŠŤÁVA ,může seužívat za studena zředěná s vodou nebo za tepla zalitá teplou vodou s přídavkem medu a lístku máty. Šťáva je ze 100% ovoce , nejedná se o koncentrát!

 

  • MARMELÁDY Z BERGAMOTTA

  • OLIVOVÝ OLEJ EXTRAVERGINE S BERGAMOTEM

 

 

< Zpět
Tento web používá pouze COOKIES nutná pro jeho běh. Používáním webu s tím souhlasíte. Rozumím